کتاب فیزیک پزشکی برای دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی
فصل اول برای آشنايی خواننده با دستگاههای اشعه ايکس و کاربرد آن در پزشکی تهيه شده است و جزئياتی درارتباط با طیف اشعه ايکس را مطرح مینماید.
فصل دوم مروری دارد بر مطالب بنيادی پزشکی هستهای و خصوصیات هسته عناصر مختلف و فرآيندهای پرتوزا بحث میکند، و در ادامه برهمکنش ذرات و پرتوها را به طور خلاصه بيان مینمايد. در اين فصل در مورد قانون واپاشی و مباحث مربوط به اکتيويته بحث میگردد و توليد راديونوکلوئيدها، پرتوداروها و مولکولهای نشاندار مورد توجه قرار میگيرد. در آخر دستگاههای نگارهبرداری پزشکی هستهای و دستگاه PET صرفاً در حد آشنايی معرفی میشوند
فصل سوم به مبحث زيستشناسی پرتوی و حفاظت در برابر اشعه اختصاص يافته که در سه بخش مجزای زيستشناسی پرتوی، مبانی فيزيک راديوتراپی، و حفاظت در برابر پرتوها ارائه گرديده است.
چهارفصل بعدی کتاب بطور کلی، اختصاص به روشهای تصویربرداری و کاربردهای تشخیصی درمانی مبتنی بر پدیدههای غیر یونیزان دارد. استفاده از این روشها عمدتاً صدمات زیستی به سلولهای بدن انسان نمیزند ولی رعایت آستانه مقدار و شدت امواج ناشی از این روشها برای تضمین حفاظتهای پرتوی لازم است.
فصل چهارم، به بحث و بررسی امواج فراصوت و برهمکنشهای آن با بافتهای بدن میپردازد و روشهای توليد و آشکارسازی امواج فراصوت را معرفی میکند.
فصل پنجم، مبانی تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI) را بطور ساده توضیح میدهد و مکانیزم ایجاد کنتراستهای استاندارد از قبیل T1 و T2 و دانسیته پروتون PD را بیان مینماید.
در فصل ششم، مبانی فيزيک نور و ديدگانی و کاربردهای آنها در پزشکی مطرح شده است. در اين فصل ضمن ارائه توضيح مختصری در مورد فيزيک نور، روشهای اندازهگيری و پخش نور، کاربرد نور در پزشکی (تشخيص و درمان)، و اثرات بيولوژيک آن مورد بحث واقع شده است. فيزيک چشم، کاربرد عدسيها در پزشکی، بيماريها و ناهنجاريهای ديدگانی از مباحث ديگر اين فصل است که دانشجويان پزشکی را با روشهای فيزيکی و ابزارهای مربوط به تشخيص بيماريهای چشم و عيوب بينايی آشنا میسازد.
در فصل هفتم مباحث ویژه و فناوریهای نوین در حوزه پزشکی مورد بحث قرار گرفته است. این فصل با كاربرد جريانهای پرفرکانس و روشهای دياترمی و جراحی الکتريکی و اثرات آنها بر بدن شروع میشود و سپس با هدف آشنايی دانشجويان با کاربردهای مختلف رباتیک در پزشکی و لیزر به صورت اجمالی ادامه مییابد.