کتاب Book Brief خلاصه کتاب آموزش رادیولوژی شناخت اصول پایهای (هرینگ 2022)
همانطور که میدانید رفرنس درس رادیولوژی برای امتحانهای پره اینترنی و دستیاری تغییر کرده است. 21 فصل از 30 فصل کتاب ویلیام هرینگ 2022 رفرنس آزمونهاست، و این کتاب شامل 21 فصل میباشد که در زیر به اختصار در مورد هر فصل شرح میدهم.
* در فصل اول در مورد اناتومی نرمال ریه صحبت کردیم فصلی که یادگرفتن آن علاوه بر مفید بودن در آزمونها به منیجمنت بهتر بیماران نیز کمک زیادی میکند.
* در فصــل دوم درمورد بیماریهای راههای هوایی و بیماریهای بینابینی ریه و تفاوتهای آنها صحبت کردیم مباحثی که لزوم یادگیریشان به خصوص بعد از پاندمی کرونا بیشتر از قبل احساس شد.
* در فصلهای سوم، چهارم، پنجم و ششم در مورد عللی که باعث اپاسیفیکاسیون همی توراکس میشوند مثل اتلکتازی، پلورال افیوژن و پنومونی که همگی از علل شایع هستند به تفصیل پرداختیم.
* در فصل هفتم به یک سری از بیماریهای نسبتا شایع ریوی مثل کنسرها، متاستازهای ریوی، COPD و ... به اختصار صحبت کردیم.
* از فصل هشتم وارد قسمت شکم و لگن میشویم که با گرافی نرمال شکم شروع میشود.
* بعد از آن در فصل نهم ســی تی اســکن نرمال شــکم و لگن توضیح داده شده که یکی از نقاط قوت و تغییرات مثبت این رفرنس نسبت به رفرنس قبلی هست.
* در فصل دهم یکی از اورژانسهای مهم و شایع پزشکی یعنی انسداد روده و ایلیوس به صورت کاربردی شرح داده شده است.
* فصل یازدهم و دوازدهم درمورد گازهای اکسترالومینال در شکم و کلسیفیکاسیونهای غیر طبیعی (مثل سنگ کلیه، کیستهای کلسیفیه، کلسیفیکاسیون در تومورها، شریانهای اترواسکلروتیک و...) و علل آنها صحبت شده.
* در فصل مهم و نسبتا طوالنی سیزدهم در مورد پاتولوژیهای گوارشی و صفراوی صحبت کردیم که به وفور در بالین با آنها برخورد میکنیم.
*در فصل چهاردهم به اختصار به مقدمات MRI پرداختیم که یادگیری آن پایهای هست برای فهم بهتر سکانسهای MRI.
*در فصل پانزدهم در مورد یک ســری از ابنورمالیتیهای اسکلتی (البته غیر تروماتیک!) صحبت کردیم مثل استیوپروز، بیماری پاژه، نکروز اواسکولار استخوان، استیومیلیت، آرتریت و .... که اکثرا از بیماریهای بسیار مهم و شایع هستند.*
در فصل شانزده در مورد این صحبت کردیم که چگونه باید آسیبهای غیر تروماتیک ستون مهرهها را تشخیص دهیم. یادگیری خوب این فصل همراه با سه فصل آینده کمک زیادی به ارزیابی بهتر بیماران به خصوص به پزشکان در سانترهای تروما میکند.
*از فصل هفدهم تا نوزدهم در مورد تروما به اسکلت استخوانی، قفسه سینه و شکم و لگن صحبت شده. (اینها مباحثی هستند که همکاران عزیز اینترن بعد از گذراندن چند کشیک به سرعت متوجه اهمیتشان میشیوند).
* فصل بیستم هم جزو پرکاربردترینهاست. ابتدا در مورد آناتومی نرمال مغز صحبت شده و بعد از آن به ذکر پاتولوژیهای شایعی که با آنها روبرو میشویم پرداختیم. مواردی مثل هماتوم اپیدورال، هماتوم ساب دورال، هماتوم اینتراکرانیال، پارگی انوریسم، استروک ایسکمیک و غیر ایسکمیک و ...
* و اما فصل آخر یعنی فصل بیســت و یکم!. بیماریهای کودکان فصلی که بســیار سوالخیز هست و خواندنش، در درس اطفال هم به شما کمک میکند. ســعی کنید به شــکلها توجه ویژه داشته باشید و از اهمیت فصلهایی که بر آنها تاکید کردم در آزمونها غافل نشوید. در نهایت امیدوارم توانسته باشم با نوشتن این کتاب کمکی به یادگیری بهتر درس رادیولوژی کرده باشم.