کتاب آسیبشناسی روانی بالینی فیش
آسیبشناسی روانی، علم مطالعه علائم روانشناختی و رانپزشکی است. آسیبشناسی روانیِ بالینی به این موضوع در بستر بالینی میپردازد که در آن روانپزشکان ارزیابیهای تشخیصی خود را انجام و خدمات سلامت روان را ارائه میدهند. داشتن درک صحیحی از آسیبشناسی روانی بالینی برای ارائهی این خدمات به شکل مؤثر و مناسب ضروری است.
فرانک فیش در سال 1967 نسخه 128 صفحهای در مورد آسیبشناسی تحت عنوان «آسیبشناسی روانی بالینی: نشانهها و علائم در روانپزشکی» تهیه کرد. علیرغم مختصر بودن آن، یا شاید هم به خاطر همین اختصارش (به احتمال زیاد)، کتاب آسیبشناسی روانی فیش به یکی از متون اصلی برای دانشجویان پزشکی، دستیاران روانپزشکی و همه افرادی که درگیر ارائه خدمات سلامت روان هستند، تبدیل شد. مکس همیلتون در سال 1974 این نسخه را ویرایش کرد و به عنوان ویرست دوم در سال 1985 آن را انتشار داد.
هدف ویراست سوم معرفی این متن کلاسیک به نسل جدید روانپزشکان و کارآموزان، همچنین آشنا کردن طرفداران فعلی این متون با بینشهای دقیق و همواره ارزشمند کار اصلی فیش بود.
نسخه فعلی، ویراست چهارم از این متن کلاسیک به روز شده است که در سال 2019 منتشر شد و توصیفهای بالینی و بینشهای آسیبشناسی روانی فیش را به نسل دیگری از دانشجویان و متخصصان بالینی ارائه میدهد. با گذشت نیم قرن از انتشار نسخه اصلی، همچنان کتاب فیش یکی از متون مهم برای دانشجویان پزشکی، دستیاران روانپزشکی و روانپزشکان شاغل محسوب میشود. همچنین، این کتاب مورد علاقه روانپرستاران، مددکاران اجتماعیِ سلامت روان، روانشناسان بالینی و همهی دیگر خوانندگانی است که برای توصیف دقیق علائم بیماری روانی و موشکافی دلایل جلوههای مختلف و متعدد کارکرد روان شناختی مختل ارزش قائل هستند.
در این ویرایش منابع به روز شده، مطالب جدید در خصوص نظمهای طبقهبندی تشخیصی لحاظ شده و فصل جدید (فصل دوم) اضافه شده است که در وهله نخست به مجادلاتی در طبقهبندی اختلالات روانپزشکی و در ادامه به نقشها و استفادههای بنیادین از آسیبشناسی روانی میپردازد.
با وجود این بازبینیها، ویرایش اخیر به روح متن اصلی آسیبشناسی روانی بالینی فیش وفادار مانده است، نسخهای که تاکنون در آموزش و ورزیدگی چندین نسل از روانپزشکان تاثیرگذار بوده است.